Mint az autóbérlés csak sokkal jobb.

A City Smartról

Az irodaházba telepített autók mindig rendelkezésre állnak, és bárhol ingyen parkolhatsz vele. Nincs várakozás, nincs tankolás, csak teszi a dolgát.

Cégünk a City Smart a céges járműhasználat egy új jövőbe mutató formáját kínálja. Ez az üzleti közösségi járműhasználat. Megoldás a mindennapi ügyintézéshez szükséges járműigényre nagymértékű befektetés nélkül. A készenlétben lévő autók pillanatok alatt rendelkezésére állnak a mobil applikáció segítségével. A plusz szolgáltatásoknak hála nem kell aggódnod az autó tisztaságáért, illetve, hogy mindig visszakerüljön az autó a telephelyre.

A City Smart elkötelezett az elektromos hajtású gépjárművek mellett a környezet megóvása érdekében.

Car Sharing

A car sharing maga egy Nyugat-Európában gyorsütemben fejlődő új megoldás a nagy városokban való közlekedés problémájának megoldására. Alapvetően ez az autó kölcsönzés egy különleges formája, azzal a fő különbséggel, hogy a kölcsönzés és innentől fogva az egész infrastruktúrája rövidtávú használatra (pár órára) van tervezve. Ebből ered, hogy a díj számítása az ügyfélnek perc alapon történik.

FOR HOTEL

Üzleti út vagy hosszú hétvége. Csábító az a hotel, amelyik egy elektromos Smartot is biztosít a szobához, hisz nincs sok idő a városnézésre. Felmérések alapján a Budapesten megszállók előnyben részesítenék azt a szállást, ahol a szobához járművet tudnának igénybe venni tartós bérlet nehézkessége nélkül. Ez a tartózkodást kényelmesebbé teszi, ha szükségük van rá, a hotelben gyorsan és egyszerűen hozzáférnek az autóhoz.

FOR OFFICES

Az irodaházaknak szánt konstrukcióban a City Smart a járműveket az irodaháznak biztosítja, aki azt extra szolgáltatásként a bérlőknek továbbadja. Kutatásaink során azzal találkoztunk, hogy a már meglévő irodaházak között hatalmas verseny van ma Budapesten és környékén, ezért keresik a lehetőséget extra szolgáltatások nyújtására mely kiemeli őket a konkurenciával szemben.

FOR BUSINESS

Sokszor találkozhatunk azzal, hogy a cégeknek gondot jelent az ügyintézéshez való járművek biztosítása gazdaságosan. Mindamellett, hogy saját autó fenntartása a cégek számára roppant költséges, rengeteg járulékos probléma merül fel használatuk során – például a parkolási bírságok – melyek akadályt gördítenek a probléma hatékony megoldására. A szolgáltatás melyet a City Smart biztosít mentesíti a cégeket ezen terhek alól és hatékony alternatívát kínál az ügyintézéshez kapcsolódó járműhasználat probléma körére. A teljeskörű szolgáltatás eredményeként a cégeknek semmilyen plusz teher nem jelentkezik a járművekkel kapcsolatban, valamint az ingyenes parkolás miatt a parkoló jegy miatt sem kell aggódniuk.

Ingyenes parkolás A város egész területén a fizető övezetekben díjmentes parkolás.

Az alapdíj tartalma

 • az autók havi 100 órányi használata (használat + telephelyen kívüli parkolás) 200.000 Ft + áfa
 • munkaidőben (a munkaidő meghatározása egyedi megállapodás tárgya, max napi 12 óra lehet);
 • KFB és casco;
 • a partner telephelyére, vagy az általa biztosított helyszínre telepített öltőállomás;
 • a számítástechnikai háttérrendszer ;
 • az autók szervízelése (pl. téli gumik cseréje);
 • az autók karbantartása, heti egyszeri takarítása;
 • szükség esetén csereautó biztosítása.

Alapdíjon felüli szolgáltatások

 • a 100 órányi használat feletti használat percdíj alapon
 • a lemerült, vagy a városban hagyott autók visszaszállítása a telephelyre*
 • extra takarítás*
 • hétvégi vagy ünnepnapi használat*

(*díjazás a 100 órányi használaton felüli díjszabásban foglaltak szerint)

Díjszabás

A díjszabás munkaidőn kívül, illetve a 100 órányi kedvezményes időszak után lép életbe.

Használat 50,- Ft/perc
Parkolás 15,- Ft/perc
A telephelyre visszaszállítás 5.000,- Ft/alkalom
Lemerült autó visszaszállítása        50.000,- Ft/alkalom  
Teljes hétvégi használat* 12.000,- Ft/hétvége
Extra takarítás kívül 4.000,- Ft/alkalom
Extra takarítás belül 4.000,- Ft/alkalom
Extra takarítás kívül-belül 7.000,- Ft/alkalom

 *az utolsó munkanap munkaidő végétől az első munkanap munkaidő elejéig

A fenti árak az áfát nem tartalmazzák.

SZABÁLYOK

FOGLALÁS

Tárgyalás a belvárosban? Kézbesíteni kell egy bizalmas levelet? Nézd meg a mobilodon, hogy van-e szabad autó a garázsban! Válaszd ki az egyiket és foglald le! Nem kell sietned, mert fél óráig csak rád vár, más nem viheti el.

A foglalási folyamat a mobil applikáció megnyitásával kezdődik. A felhasználó megnyitja az applikációt és belép a rendszerbe. A belépés felhasználónévvel és jelszóval, erre alkalmas telefonok esetén ujjlenyomattal történik.

A belépést követően az applikáció leellenőrzi, hogy a belépő jogosult-e a rendszer használatára.

A jogosultság ellenőrzése után az applikáció funkciói elérhetővé válnak.

Az első funkció az autó lefoglalása. Az autó lefoglalása előtt a rendszer leellenőrzi, hogy van-e foglalható autó.
(Foglalható autó: az az autó, amelyik bent áll a telephelyen, és a töltöttsége legalább 30%)

Ha van foglalható autó, akkor a képernyőn megjelenik az autók listája (rendszámok) és az egyéb jellemzői (pl: töltöttségi szint, várhatóan mekkora utat képes megtenni). A rendszám kiválasztása után az autó “Foglalt” státuszba kerül és csak a lefoglaló tudja használatba venni.

HASZNÁLATBA VÉTEL

Keresd meg a lefoglalt autót! Húzd ki a töltőt, ellenőrizd kívül belül! Jelezd, ha sérülést találsz, kérj extra takarítást, ha koszos! Ha nem tetszik, válassz egy másik autót!

A használatba vételi folyamat szintén a mobil applikáció megnyitásával kezdődik. A felhasználó megnyitja az applikációt és belép a rendszerbe. A belépés felhasználónévvel és jelszóval, erre alkalmas telefonok esetén ujjlenyomattal történik.

A használatba vétel előtt a rendszer leellenőrzi, hogy a felhasználó lefoglalt-e korábban autót. Ha igen, akkor automatikusan a lefoglalt autó használatba vételére ugrik. Ha korábban nem foglalt autót, akkor a szabad autók listája jelenik meg, amelyből a felhasználó kiválaszthatja a neki megfelelőt.

A következő lépésben az applikáció megkérdezi, hogy az autó sérült-e és tiszta-e. Miután a felhasználó válaszolt a kérdésekre és elküldte az esetleges jelzéseket a diszpécsernek, a rendszer használható státuszba állítja az autót és az autó indíthatóvá válik.

JELZÉSEK

Megsérült az autó? Semmi gond, használd a mobil alkalmazást és jelentsd nekünk és mi a lehető legrövidebb idő alatt kijavítjuk a hibát. Ha kell, csereautót biztosítunk.

Koszos az autó? Az alkalmazással jelezd és 12 órán belül kipucoljuk Neked.

A használatba vételkor észleled a sérülést az autón? Ne fizess más helyett! Készíts képet és jelezd az applikáció segítségével még a használatba vétel előtt! Ha elmulasztod, úgy tűnhet, hogy Te okoztad.

Amennyiben a felhasználó sérülést talál az autón, akkor még a használatba vétel előtt jeleznie kell a diszpécsernek a mobil applikáció segítségével.

Az applikáció „sérülés jelentése” menüpont segítségével el kell küldeni a sérülés leírását és a sérülésről készített fotót.

Amennyiben ezt elmulasztja, azt autót sérülésmentesnek számít és a későbbiekben esetleg a felhasználó számlájára íródik a sérülés okozása és a javítás költsége.

Amennyiben az autó koszos, úgy a felhasználónak módja van extra takarítást kérni, illetve, ha van másik foglalható autó, akkor egy másikat választani.

HASZNÁLAT LEÁLLÍTÁSA telephelyen

Visszértél a garázsba? Parkolj le a helyedre, ellenőrizd az autót és csatlakoztasd a töltőt. Ne aggódj, ha valamit elfelejtettél, az alkalmazás figyelmeztet rá. Ha végeztél a mobilodon állítsd le az autó használatát!

A használat leállítása előtt a használónak végig kell csinálni a kötelező protokollt, amit a rendszer ellenőriz:

 • Váltó “P”-ben
 • Kézifék behúzva
 • Ablak felhúzva
 • Lámpa lekapcsolva
 • Kulcs a kesztyűtartóban
 • Az autó csatlakoztatása a töltőhöz

Amennyiben a használó csak kulccsal zárja be az autót, a rendszer nem zárja le a használatot, és elindítja a parkolási időt.

A használat az applikációval állítható le. A rendszer ellenőrzi, hogy az autó a telephelyen vagy külső helyszínen van.

HASZNÁLAT LEÁLLÍTÁS telephelyen kívül

Fáradt vagy? Nincs időd visszamenni az irodába? Inkább meginnál egy sört a barátokkal?

Állítsd le az autó használatát a mobiloddal és mi gondoskodunk az autó visszaszállításáról az iroda garázsába.

A használat leállítása előtt a használónak végig kell csinálni a kötelező protokollt, amit a rendszer ellenőriz:

 • Váltó “P”-ben
 • Kézifék behúzva
 • Ablak felhúzva
 • Lámpa lekapcsolva
 • Kulcs a kesztyűtartóban

A használat az applikációval állítható le. A rendszer ellenőrzi, hogy az autó a telephelyen vagy külső helyszínen van.

Az applikáció figyelmezteti a használót, hogy a lezárást követően nem tudja tovább használni az autót.

Ezután a rendszer ellenőrzi a kötelező protokoll végrehajtását, majd lezárja a használatot, bezárja az autót és küld egy jelzést a diszpécsernek az autó pozíciójával, hogy az autót vissza kell vinni a telephelyre.

Üzenet, árajánlat kérése

13 + 13 =

Pin It on Pinterest

Share This